TGI Fridays kommer til Fredrikstad

KOMMER HIT: TGI Fridays skal inn i første etasje i dette bygget.
KOMMER HIT: TGI Fridays skal inn i første etasje i dette bygget.

Den kjente kjeden TGI Fridays er på vei til Fredrikstad. Restaurantkjeden flytter inn i nye Storgata 5 som eies av Fredriksborg Eiendom.

I dag er det Pizzanini som holder til i lokalene, men de skal flytte inn i nye lokaler i Storgata 13 på forsommeren i år. Planen er så å rive den eksisterende eiendommen før det bygges et nytt praktbygg på bryggepromenaden.

Fridays vil overta mesteparten av arealet i første etasje når bygget er ferdig.

- Vi gleder oss stort til å komme til Fredrikstad, som er en by i sterk utvikling. Beliggenheten på brygga er perfekt for oss, sier Fridays skandinaviske sjef Rajko Mink.

Restauranten vil ha rundt 270 plasser inne, mens uteserveringen blir på cirka 100 plasser.

- Den store befolkningen i regionen og den positive utviklingen Fredrikstad er i, gjør at vi har stor tro på byen. Vi mener at vi kan tilføre byen noe nytt på restaurantfronten, sier Mink.

Fra før har Fridays syv restauranter i Norge største byer, og Fredrikstad vil bli den første byen i Østfold hvor kjeden etablerer seg.

Det er Fredriksborg Eiendom som er gårdeier på Storgata 5.

- Vi har fått akkurat den leietakeren vi ønsket oss og er stolte over at en så stor aktør satser i Fredrikstad. Vi mener at Fridays vil være med på å utvikle hele bryggepromenaden som destinasjon. Det handler om å få på plass et best mulig totaltilbud, som utfyller hverandre, og sammen kan være med på å utvikle markedspotensialet, sier Magnus Fredriksen i Fredriksborg Eiendom.

Det har vært en storstilt oppgradering av bygningsmassen på bryggepromenaden de seneste årene, og et nytt bygg på Storgata 5 vil fullføre denne forskjønnelsen ned mot elva.

Fridays vil ha det meste av arealene i første etasje, mens hjørnelokalet ut mot Storgata er ledig. Her håper Fredriksen å få inn en kaffebar. Resten av bygget vil være kontorlokaler, som det for tiden jobbes med å leie ut.

Avhengig av utleiegraden på kontorene, er planen at riving igangsettes i løpet av høsten. Byggeperioden vil være på 12 til 18 måneder.