OBOS flytter til Storgata 5

STORGATA 5: Hit flytter OBOS.
STORGATA 5: Hit flytter OBOS.

I 2018 flytter OBOS inn i nye, flotte lokaler på brygga i Fredrikstad.

OBOS har skrevet kontrakt med Fredriksborg om å leie hele 2. etasje samt deler av første etasje i bygget som nå reiser seg på den gamle Pizzanini-tomten. Lokalene i første etasje vil ligge på hjørnet mot Storgata og boligbyggeren skal ha sin eiendomsmeglervirksomhet der.

- Vi er glade for at OBOS velger å bli i Fredrikstad sentrum. Det er en stor og viktig aktør, og vi er veldig fornøyd med at de fremdeles vil være leietaker hos oss, sier administrerende direktør Morten Olav Fredriksen i Fredriksborg Eiendom.

Byggingen av Storgata 5 startet for fullt denne høsten og planlagt innflytting for OBOS er i april 2018. Lokalene vil ligge svært sentralt i sentrum av byen og kontorene får en flott utsikt over både Blomstertorget og elven.

OBOS er også i dag leietaker hos Fredriksborg. Boligbyggeren holder til Nygaardsgaten 28 og vil bli i disse lokalene frem til Storgata 5 er klar for innflytting.

I tillegg til OBOS er det klart at også Fredriksborg selv skal flytte inn i nybygget på brygga. Fredriksborg vil være lokalisert i femte etasje.

- En idé som vi har jobbet med, er å skape et miljø for eiendom og eiendomsutvikling i det nye bygget. Med OBOS og oss selv på plass, så er vi kommet godt på vei til å realisere dette, sier Fredriksen.

Selv om kontorlokalene i Storgata 5 skal stå ferdig i april 2018, vil det være aktivitet i bygget lenge før den tid. Friday’s som skal leie brorparten av første etasje, tar over sine lokaler og starter restaurantdrift i november 2017.

Det nye bygget på bryggekanten vil bli på nær 5300 kvadratmeter. Under bakkenivå bygges det en parkeringskjeller som skal kobles på parkeringskjelleren under Litteraturhuset. Over bakkeplan skal det bygges fem etasjer. Tredje og fjerde etasje er ledig for utleie.