Ny logo av gammelt flagg

Ny logo av gammelt flagg - Fredriksborg Eiendom
Ny logo av gammelt flagg - Fredriksborg Eiendom

Det er ingen spøk å forandre profil. Hvor skal man begynne og lete etter sin nye identitet?

Som et ledd i rendyrking av profilen vår besluttet vi i 2008 å samle eierskapene våre under en felles paraply. Vi hadde lenge operert med to navn hvilket var både blitt tungvindt og klønete. Vi ønsket derfor å samle virksomheten under ett navn og en profil; Fredriksborg.

Etter at navnebyttet var besluttet ble det naturlig å ta en titt på utseendet også. Vi tok kontakt med Griff Design og ventet spent. Vi gikk i møte. Vi tenkte. Gikk i møte. Ventet. Vurderte og gikk i møte igjen. Sikkert 100 forskjellige utkast presenterte de, alle var fine, på hver sin måte, men det var ingen av dem som virkelig … satt.

Frustrasjonen spredte seg og spørsmålet som kom sigende var; lette vi kanskje etter noe som ikke fantes? Gjorde det at vi endret navn, profil og utseende at vi gav slipp på historien vår? Den som er så viktig for oss som jobber her? Diskusjonene i prosjektgruppen var mange og høylydte. Til slutt var det derimot en av oss som husket hytteflagget som grunnleggeren av Fredriksborg , Petter Fredriksen, fikk laget for mange år siden. Det som vi alltid syntes har vært så fint og som har hengt på hytta i alle år. Kunne dette være noe? Flagget ble hentet en tidlig vintermorgen, rullet sammen og tatt med til designerne: Kan dere kanskje gjøre noe ut av … dette? Griff kastet seg over oppgaven, målte opp, justerte og tegnet, og til slutt kunne et nytt forslag presenteres for alle på kontoret. Endelig stemte det! Flagget og logoen gav oss den gode magefølelsen vi hadde lett etter. Og slik ble profilen til: noen små justeringer var alt som skulle til for at Petter Fredriksens egentegnede hytteflagg ble vår egen ”nye” logo.

Snakk om å endelig seile under eget flagg.