Fredriksborg satser stort på kjøpesentre

GULLGRUVEN I BERGEN: Gullgruven i Bergen er ett av to kjøpesentre som Fredriksborg nylig har kjøpt i Bergen.
GULLGRUVEN I BERGEN: Gullgruven i Bergen er ett av to kjøpesentre som Fredriksborg nylig har kjøpt i Bergen.

Fredriksborg har sammen med NorgesGruppen kjøpt to kjøpesentre i Bergen. Sammen med Tista Senter i Halden danner Bergens-senterne grunnlaget for en storsatsing innenfor detaljhandel.

Fredriksborg og NorgesGruppen betaler til sammen cirka 500 millioner kroner for senterne Gullgruven i Åsane og Laksevåg senter.  Kjøpet gjøres gjennom det nyetablerte selskapet Scala Retail Property hvor Fredriksborg eier 51 prosent og NorgesGruppen 49 prosent av aksjene. Målet er å bygge opp en nasjonal kjøpesenteraktør.

Senterne i Bergen har et samlet areal på 27.000 kvadratmeter og omsatte i 2011 for 750 millioner kroner. Inkludert Tista Senter i Halden vil Scala Retail Property til sammen eie tre sentre med et samlet areal på 42.000 kvadratmeter med en eiendomsverdi på 700 millioner kroner.fasade-mot-brygga-5
Tista senter i Halden som Fredriksborg har eid sammen med NorgesGruppen siden 1997. Nå skal senteret revitaliseres.

Selskapet har i tillegg utviklingsplaner for 350 millioner kroner fordelt på de tre senterne de kommende årene.

Scala Retail Property vil bli forvaltet av Scala Partners som består av Jørn Wollebekk, Roy Kristiansen, Per Christian Kjellgren og Leif Giske. Dette er fire erfarne personer fra kjøpesenterbransjen og de har blant annet erfaring fra Sektor, Steen & Strøm og Linstow.

Bakgrunnen for samarbeidet med NorgesGruppen stammer fra Tista Senter som partene har eid i fellesskap siden det ble bygd i 1997.