Fredriksborg er årets bedrift 2011!

BLE HEDRET: Ledelsen i Fredriksborg og prisutdelerne. Foto: Johnny Leo Johansen.
BLE HEDRET: Ledelsen i Fredriksborg og prisutdelerne. Foto: Johnny Leo Johansen.

Fredriksborg hedres for sin innsats for å drive byutvikling og skape markedsmuligheter for næringslivet i Fredrikstad.

Onsdag kveld ble Fredriksborg kåret til Årets bedrift i Fredrikstad under det årlige arrengementet på Fredrikstad Handelsstand.

I juryens begrunnelse heter det at Fredriksborg er en veldrevet bedrift som med sin investeringsvilje skaper byfornyelse og markedsmuligheter for næringslivet i Fredrikstad.

Juryen trekker også frem Fredriksborgs positive engasjement i byens restaurantbransje gjennom Resturantgruppen, som står bak Pizzanini, Mer og Café Oscar, samt jobben som pådriver for å lokke utdanningsinstitusjoner og studenter til byen.

Stolt sjef

- Det er med stolthet og ydmykhet vi mottar denne prisen. Den er en stor inspirasjon til å fortsette arbeidet med å utvikle selskapet videre til å bli enda mer suksessfullt, sier administrerende direktør Morten Olav Fredriksen.

Fredriksen sier at prisen ville vært umulig å oppnå uten dedikerte og lojale medarbeidere.

- Prisen er en flott anerkjennelse for den jobben de ansatte gjør hver eneste dag, sier Fredriksen.

Fredriksborg har 9 ansatte og hadde en omsetning på 96 millioner kroner 2010. Driftsresultatet endte på 27 millioner kroner. Også 2011 ble et godt år for Fredriksborg.

Tradisjonsrik pris

Årets bedrift i Fredrikstad deles ut av Fredrikstad Handelsstand, Fredrikstad Industriforening og Fredriksstad Blad.

Kriteriene som legges til grunn for prisen er at bedriften kan vise til god lønnsomhet og solid markedsposisjon eller sterk vekst innenfor sitt markedsområde. Det legges også vekt på bedriftens evne til å skape et godt arbeidsmiljø med motiverte ansatte, bedriftens evne til produktutvikling og markedsføring, fornyelse og omstilling samt bedriftens tilpasning til miljøet og det lokalsamfunn den opererer i.

Prisen ble innstiftet i 1978 og het «Årets markedsfører i Fredrikstad» frem til den byttet navn til «Årets bedrift i Fredrikstad» i 1988.

Bygger litteraturhus

Blant Fredriksborgs mest kjente prosjekter er Litteraturhuset i Fredrikstad, som er under bygging ved Blomstertorget på bryggepromenaden. Bygget skal stå ferdig ved neste årsskifte, og vil i tillegg til et litteraturhus huse restaurant, bokhandel og kontorer.

Fredriksborg har røtter tilbake til slutten 1940-tallet da Olav Fredriksen drev grønnsaksbutikken Vegetar. Hans sønn Petter tok i 1965 over driften, og startet etter hvert å investere i eiendom. I dag er selskapet utviklet seg til å bli en av de største eiendomsbesittere i Nedre Glomma-regionen.

Les mer om historien bak Fredriksborg her!