Byggingen av Wilberg Atrium er nå i gang

Wilberg Atrium
Wilberg Atrium

Wilberg Atrium oppføres som et kontor- og handelsbygg sentralt plassert på RV 109 mellom Fredrikstad og Sarpsborg. Bygget er prosjektert med klare miljøambisjoner og blir det første bygget i Østfold som er BREEAM NOR-sertifisert.

BREEAM NOR er Norges første og verdens ledende prosjekterings- og revisjonsverktøy for bærekraftige bygninger. Wilberg Atrium er prosjektert med BREEAM NOR-karakteren Very Good og energiklasse A. Tanken bak Wilberg Atrium er at det skal settes en ny kvalitetsstandard som kommer både leietaker, utleier og miljøet til gode.

Det er brukt mye tid på valg av riktige løsninger, blant annet installasjonsgulv, som betyr at alle typer tekniske installasjoner som vann, strøm og ventilasjon ligger under gulvet. Miljømessig gjør dette at energiforbruket skal være mulig å senke ifht tradisjonelle løsninger, men også at bygget blir ekstremt fleksibelt ved senere endringer av planløsningene uten behov for store bygningsmessige arbeider.

Det er også fokus på miljøvennlig kommunikasjon til Wilberg Atrium med bussholdeplass i umiddelbar nærhet, mulighet for parkering og vask av sykler i parkeringskjelleren med tilhørende garderobefasiliteter, samt parkeringsplasser for elbiler.  Ca. 80 % av bygget er utleid, noe som betyr at ca. 800 m² fortsatt er ledig. Nye leietakere som vil flytte inn i bygget våren 2014 er bl.a. Bravida, Nordea og Fredrikstad Dyrehospital.

dsc_0348dsc_0356