Arkitekturpris til Litteraturhuset

Litteraturhuset i Fredrikstad
Litteraturhuset i Fredrikstad

Litterraturhuset høster heder for sin arkitektur.

Litteraturhuset i Fredrikstad ble nylig tildelt den jeve Arnstein Arneberg-prisen av Østfold Arkitektforening for sin arkitektur.

Litteraturhuset er tegnet av Griff Arkitekter i samarbeid med interiørarkitekt Radius Design.

- Hovedbygningen åpner seg i alle retninger og holder hele tiden kontakt med byrommene rundt, mens det mindre volumet henvender seg med sine fint avstemte proporsjoner til trebebyggelsen og gatenivået, heter det i juryens begrunnelse.

Juryen trekker spesielt frem samarbeidet mellom arkitekt og interiørarkitekt.

- Det er tydelig at arkitekt og interiørarkitekt har samarbeidet godt. Form og materialbruk er enkel men presis, og både tekniske løsninger og detaljering gjennomtenkte og utført med en kvalitet som løfter helheten til noe langt over det ordinære, skriver juryen.

Arnstein Arneberg-prisen deles ut til fremragende bygg eller anlegg i Østfold eller som er tegnet av Østfold-arkitekter andre steder i Norge.

De andre nominert byggene var Arendal brannstasjon tegnet av Link Arkitektur, Children International School tegnet av Meter Arkitektur og en enebolig i Furuholtveien tegnet av Stenseth Grimsrud arkitekter.

Prisen er oppkalt etter Arnstein Arneberg, Østfolds mest kjente arkitekt. Han har blant annet tegnet rådhuset i Oslo. Han har også tegnet møtesalen til Sikkerhetsrådet i FN-bygningen i New York.